vyhlášení nejlepších jezdců 2023


MISTR VOLANTU 2023

Jen vítězové jednotlivých kategorií se každoročně setkávají na vyhlášení Mistr volantu a my jsme za naši skvělou sezónu nemohli chybět. Akce, kde se setkávají pouze mistři svých kategorií, se letos konal v Agro komplexu v Nitře.

 

Tím naše sezona 2023 končí. Máme pocit dobré týmové práce společně s úspěšným jezdcem Tomášem Javůrkem.

Úspěšná sezóna 2023 


Závody v roce 2023 jsou za námi a my můžeme být pyšní na naše výsledky.

 

"Byl to velmi úspěšný rok, za který patří velké díky celému týmu MSkart, sponzorům a především mým rodičům",

říká jezdec Tomáš Javůrek.

Slovenský Kartingový pohár - 1. místo

Zakončení sezóny 2023 Slovenského Kartingového Poháru proběhlo v příjemném prostředí Hotelu EWAN. Kombinézy jsme vyměnili za společenský oděv. Setkali jsme se nejen se soupeři, ale i rodiči, mechaniky, komisaři a samozřejmě s organizátory. Příjemná atmosféra plná smíchu nás provázela celým večerem a domů si odvážím 1. místo za sezónu 2023.

 

MP + MSR a Rotax Max Challange - 2. a 3.místo

Vyhlášení MP + MSR a Rotax Max Challange nám také ukončilo sezónu 2023. Letošní soupeření probíhalo spíše mezi komisaři a ne mezi jezdci. Přesto bychom tuto sezónu hodnotili jako úspěšnou. Mistrovství Slovenské Republiky ( MSR) P3. Rotax Max Chellenge P2. 

Novinky ze závodů 2023


 Tento rok závodíme v kategorii ROTAX MAX DD2, kde budeme soupeřit i se zahraničními jezdci.

Slovakia Ring
14. až 16.4. 2023

První závody Moravského poháru roku 2023 jsme jeli tradičně na Slovensku a také za aprílového počasí. Chvíli na vodě, chvíli na suchu. V kvalifikaci získáváme 2. místo, ale v závodě jízdy vyhráváme a odvážíme si 1. místo. "Skvělý start do sezony, za který musím poděkovat svému týmu a mé rodině" říká vítězný jezdec Tomáš Javůrek.

SKP Slovakia Ring
14. až 16.4. 2023

Z prvního kola Moravského poháru na stejné trati jsme měli dobře natrénováno a závody dopadly výborně. Za celou dobu jsme neopustili P1 jak v rozjížďkách tak v závodu. Získáváme první místo, které jsme vyjeli jak za velkého vedra i za krupobití. Držíme si od začátku roku skvělou formu, kterou si chceme přenést do dalších závodů. 

SKP BRUCK
19. až 20.5. 2023

První zahraniční závody jsme jeli v rakouském Brucku, kde se sešlo kvalitní startovní pole. Kvalifikace a první závod se nám vydařil. V posledním závodě nás v zahřívacím kole přepadly technické problémy, které jsme museli vyřešit a dohnat celé startovní pole, které na mne fair-play počkalo. Moc díky!
A nakonec opět P1 :)

MP Vysoké Mýto
2. až 4.6. 2023

Byl to víkend plný emocí, kdy velkou radost vystřídalo zklamání...
Po vybojovaném druhém místě v kvalifikaci dojíždíme v prvním závodě třetí, ale díky penalizaci za shozený nárazník jdeme na P7. Při poslední rozjížďce opět P2, ale následuje diskvalifikace za vadnou řídící jednotku. Závod se štěstím dokončujeme na P5.

MP Třinec 
23. až 25.6. 2023

Moravský pohár pokračoval na Steel Ringu v Třinci. Po vydařené kvalifikaci (P3) se první závod vyvíjel až do předposledního kola slibně. Bohužel jsme potom ztratili řídící jednotku a závod nedokončili. Následující závody jsme jeli v duchu "pomož svému týmovému kolegovi" a celkově končíme na 6. místě.

SKP Trebatice
30.6. až 1.7. 2023

Slovenský pohár měl na programu další závody - tentokrát jsme vyrazili do slovenských Trebatic. Byl to pohodový závod, který se pro nás vyvíjel od začátku skvěle a stejně tak jsme ho zakončili soubojem v posledním kole o první místo. Podařilo se. Mise splněna a vezeme další vítězství z horkého dne na Slovensku.

MP Bruck an der Leitha 
7. až 9.7. 2023

Tréninky v Rakousku probíhaly i přes velké horko relativně v pohodě. Zato sobota před oficiálním tréninkem byla díky prasklému rámu plná adrenalinu. Čas do kvalifikace rychle utíkal, ale v neskutečně krátkém čase jsme vše dokázali přesunout na nový. Odměnou nám bylo vítězství a suveréní jízdy po celý den.

SKP SteelRing 
20. až 22.7. 2023

Velmi vydařený závodní den, kdy vítězíme v kvalifikaci i obouch závodech. Závody SKP ovládá vždy pohodová atmosféra a při jízdách si navzájem pomáháme. Tento závod můžeme brát jako skvělý tréning pro přípravu na další týden, kdy bychom chtěli získat další body z letošních závodů Moravského poháru.

MSR SteelRing 
28. až 30.7. 2023

Pátý závod seriálu Rotax se jel ve variantě fast. Na startu se sešla světová špička a bylo skvělé poměřit síly. A dařilo se nám - první měřený trénink P2. V neděli jsme ale už neobhájili podobný výkon a po kolizi s jedním ambiciózním jezdcem jsme závod nedokončili. I po startu z posledního místa se nám podařilo dojet na P4, celkově P6.

MSR BRUCK
25. až 27.8. 2023

Šestý závod MSR byl pro nás nejhorším vystoupením v tomto roce. Začali jsme sice slibně a ve 2. měřáku jsme vyjeli druhé místo. Tím však naše závodní štěstí skončilo. Ve druhé jízdě jsme byli vystrčení z trati a ve třetím dokonce po hromadné kolizi odstupujeme ze závodu pro urvané kolo.Celkově si odvážíme čtvrté místo.

SKP Slovakia Ring
 15.-16.9. 2023

Poslední závod seriálu SKP se uskutečnil na Slovensku. Start byl hlavně zaměřený na ostrý test a vyzkoušení funkční motokáry. Z důvodu bouračky v Brucku jsme nově nastavovali motokáru na blížící se MSR. Testy proběhly dobře a z tohoto závodního víkendu si odvážíme celkové druhé místo.

MSR Slovakia Ring
 22.-24.9. 2023

Závěr seriálu MSR se pro nás nevyvíjel příznivě. I přes oblíbené mokré počasí, které nás provázelo celý víkend, jsme v prvním závodě dostali diskvalifikaci kvůli špatnému umístění měřícího zařízení. Tím jsme přišli o důležité body za 3. místo. Navíc ve druhé jízdě penalizace 5s za šťouchnutí soupeře a byl konec nadějí. Bohužel se nám tím uzavřela cesta na mistrovství světa.

 Evolution Cup
SteelRing Třinec
27. až 28.10.2023

Deštivý pátek nás přivítal na závěrečném závodě sezóny v Třinci. Tradičně nám déšť vyhovuje, ale pro menší havárii jsme si zkomplikovali naše výchozí postavení. Při závodech, které doprovázelo slunečné počasí, jsme nenašli žádnou konkurenci, jedeme naprosto skvěle,  získáváme 6x P1 a samozřejmě dominantní vítězství.

Děkujeme našim partnerům


logo logo logo logo logo logo logo logologoMarketing v Litomyšli